vrijdag 18 november 2011

Creatief met Kaarten winter 2011


Kaart 1: Happy Holidays

Materialen die ik gebruikt heb:
Bazill Basics Cardstock Kraft (T9-960), Lava (T2-248)en Limeade (T5-509), Paper Pad Dovecraft ‘Let it Snow’, Nellie Snellen Clearstamp Dawn006 Take a Present, Floral punch FLP014 , Lint & Dewdrops(Ribbongirl), Digitekst ‘Happy Holidays’ (Holiday Sentiments - Whimsie Doodles), Roosjes (Wildorchids.com), Snowmarker, Stickles Frosted Lace en Gold, naaimachine.

Beschrijving:
Als basis gebruik je kraft cardstock van 27 x 13,5 cm die je dubbel vouwt. Daarop plak je een stukje designpapier van 13 x 13 en voor de stiksteekjes gebruik je een naaimachine (zie voorbeeld). Je stempeld het afdrukje en kleurt het in met Copic Markers en snijdt het uit (7,5 x 7,5 cm). Mat daarna op stukje lime cardstock van 8 x 8 cm! Het tekstje is een digitale stempel. Je print deze uit op kraft cardstock en mat ook deze op lime cardstock. Plak het afdrukje met foamtape op de kaart en tekstje met dubbelzijdig tape, volgens voorbeeld. Snij een strookje lava cardstock van 11,5 x 3 en snijdt daar een puntje uit. Snijdt ook een strookje uit het designpapier van 10,8 x 2,7 en snijdt daar ook een hoekje uit. Je plakt deze 2 op elkaar volgens voorbeeld en maakt er met het naaimachine een zigzag-steekje op! Plak als voorbeeld op de kaart en maak de kaart af met bloemetjes, dewdrops, roosjes en strikje.
Ik heb op het afdrukje nog gebruik gemaakt van de snowmarker (bont aan muts en jas en pompon aan de mutsen), sterretjes zijn bewerkt met Stickles Gold en sneeuwvlokjes met Stickles Frosted Lace!


Kaart 2: Warm Winter Wishes

Materialen die ik gebruikt heb:
Bazzill Basics Lava (T2-248) en Jade (T5-555), Paper Pad Dovecraft ‘Let it Snow’, Nellie Snellen Clearstamp Dawn008 Giving Away, Floral Punch FLP012 (sneeuwster), Spellbinders Nestabilities Standard Circles en Scalloped Circles (small), Digitekst ‘Sending you warm winter wishes’ (Holiday Sentiments - Whimsie Doodles), Martha Stewart Doily Lace borderpunch, Plaksteentjes, Hobbytouw wit (Beebiebelle), Bedeltje ‘kerstlaars’ (janecreative.nl), Swirl (Flourish with a bling).

Beschrijving:
Als basis gebruik je lava cardstock van 27 x 13,5 cm die je dubbel vouwt. Daarop plak je een stukje designpapier van 13 x 13 cm. Snijdt een strook van 4,5 x 13,5 cm van dezelfde kleur cardstock en pons er een randje aan. Plak daar een stukje designpapier van 3 x 13,5 cm op. Wikkel daar een stukje wit hobbytouw omheen en bindt daar een bedeltje aan. Plak het op de kaart met dubbelzijdig tape.
Stempel het afdrukje en kleur het in. Snijdt het uit op 7,5 x 8 cm en mat het op het jade cardstock van 7,8 x 8,5. Print de digitekst uit en snij het uit met Nestabilitie Standard Circle en mat het op een uitgestanste Nestabilitie Scalloped Circle van jade cardstock. Plak het afdrukje volgens voorbeeld op de kaart met foamtape en plak er op de 4 hoeken een plaksteentje op. Daarna de digitekst opplakken met foamtape. Pons 3 sneeuwsterretjes uit en plak ze op de kaart. Versier ze met een plaksteentje in de vorm van een sterretje. Ik heb de kaart verder versierd met een (stukje) parel-swirl.


Kaart 3: Schaatsende Konijntjes

Materialen die ik gebruikt heb:
Bazzill Basics Kraft (T9-960) en Lava (T2-248),  Paper Pad Dovecraft ‘Let it Snow’, Nellie Snellen Clearstamp CT003 Skating in Love, Floralpunch FLP014, FLP013, FLP022, Alfabet clippunch set CP022 tag & Alfabetstickers Rood, Spellbinders Nestabilities standard circles (small), Spellbinders Nestabilities scalloped circles (small), Spellbinders Nestabilities Stars 5, plaksteentjes, Twine (aqua/wit), naaimachine.

Beschrijving:
Als basis gebruik je kraft cardstock van 27 x 13,5 cm die je dubbel vouwt. Daarop plak je een stukje designpapier van 13 x 13 cm en voor de stiksteekjes gebruik je een naaimachine (zie voorbeeld).
Pons 10 tags uit met de Alfabet clippunch en plak daar letters op volgens voorbeeld. Snij 2 stroken designpapier van 13 x 2,5 cm en 13 x 3,5 cm maak daar ook stiksteekjes op door middel van de naaimachine. Schuif de letters MERRY bovenaan de smalste strook en plak ze even op de achterkant vast met een stukje tape. Doe hetzelfde met de letters X-MAS maar dan onderop de breedste strook.
Plak de strookjes met dubbelzijdig tape op de kaart. Stempel het afdrukje en kleur het in met copic markers. Stans het afdrukje met de nestabilitie standard circle en mat het op kraft cardstock met de nestabilitie scalloped circle. Plak het met foamtape op de kaart. Stans 2 sterren uit met de nestabilities Stars 5 (de kleinste van designpapier, de één na kleinste van lava cardstock). Bindt om de grootste ster een stukje twine. Plak deze met foamtape op de kaart, de kleinste heb ik met een gluedot opgeplakt. Maak de kaart af met uitgeponste bloemetjes en plaksteentjes.


Kaart 4: X-MAS

Materialen die ik gebruikt heb:
Bazzill Basics Cardstock Jade (T5-555), Watermelon (T2-222), Paper Pad Dovecraft ‘Let it Snow’, Nellie Snellen Alfabet clippunch set CP022 tag & Alfabetstickers Groen, Floral punch FLP013 t/m FLP015 en FLP022, Clearstamp Dawn007 Hokey-Pokey, Lint (Ribbongirl), Brads, Eyelets, Plaksteentjes, naaimachine.


Beschrijving:
Als basis gebruik je jade cardstock van 27 x 13,5 cm die je dubbel vouwt. Daarop plak je een stukje designpapier van 13 x 13 cm en voor de stiksteekjes gebruik je een naaimachine (zie voorbeeld).
Snij een stukje designpapier van 6,5 x 10,5 cm en mat op een stukje jade cardstock van 7 x 11 cm. Ook hier maak je stiksteekjes op. Stempel het afdrukje, kleur het in en snij het uit op 9 x 6,5 cm. Mat het afdrukje op een stukje watermelon cardstock van 9,5 x 7 cm. Bevestig 2 eyelets op het afdrukje (zie voorbeeld) en rijg er een stukje lint doorheen. Zet vast met een brad. Pons 5 tags uit met de Alfabet clippunch en plak daar letters op volgens voorbeeld en rijg ze aan een stukje lint. Maak de kaart af met uitgeponste bloemetjes, takje en plaksteentjes. Plak alles volgens voorbeeld op de kaart.
Kreukel de randjes van het designpapier voor een wat vintage-look!
Sterretjes op het afdrukje zijn bewerkt met Stickles Gold en sneeuwvlokjes met Stickles Frosted Lace!
Kaart 5: MERRY X-MAS

Materialen die ik gebruikt heb:
Bazzill Basics Cardstock Jade (T5-555), Watermelon (T2-222), Paper Pad Dovecraft ‘Let it Snow’, Nellie Snellen Clearstamp Dawn005 Sharing a biscuit, roosjes en pin (wildorchids), bedeltje ‘kerstklok’ (janecreative.nl), fotocorners (Hobby & crafting fun), hobbytouw naturel (beebiebelle), knoopjes/buttons, eyelet, Label Merry X-Mas (Margriet Creatief, tickets algemeen), Snowmarker, naaimachine.

Beschrijving:
Als basis gebruik je jade cardstock van 27 x 13,5 cm die je dubbel vouwt. Daarop plak je een stukje designpapier van 13 x 13 cm en voor de stiksteekjes gebruik je een naaimachine (zie voorbeeld).
Snij een stukje designpapier van 8 x 8 cm en mat het op een stukje cardstock watermelon van 8,5 x 8,5 cm. Maak rondom zigzag-steekjes met de naaimachine. Plak het als een ruit in het midden van de kaart met dubbelzijdig tape. Stempel het afdrukje en kleur het in met copics. Gebruik voor de bontrand aan de muts, de pompoms aan de sjaal en de sneeuw en sneeuwvlokjes de snowmarker. Mat het afdrukje op jade cardstock. Plak dit op het midden van de kaart. Plak met alleslijm de fotocorners op de hoeken van het afdrukje. Maak een label (digitale stempel) en bevestig daar een eyelet in. Haal daar een lintje doorheen en knoop er een hobbytouwtje omheen met het bedeltje. Plak met foamtape op de kaart. Rijg door de knoopjes ook hobbytouw en plak ze met dubbelzijdig tape op de kaart. Plak de roosjes op de kaart en steek de pin er onderdoor.
Vouw de randjes van het designpapier om voor een ‘vintage’ uitstraling!

Links:

5 reacties:

 1. Wowww, wat een schitterende kaarten weer Katja, ziet er super uit hoor !!

  groetjes Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Supergave kaarten heb je gemaakt Katja en gefeliciteerd met je publicatie in de Creatief met kaarten. Lieve groetjes, Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zijn hele mooie en super leuke kaartjes Katja. Ik had ze al in het blad bewonderd. Een heel leuk artikel.
  Groetjes van Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een superleuke kaartjes Katja. Vind de kleurencombi's ook zo mooi.

  Groetjes,
  Margriet

  BeantwoordenVerwijderen